A kozmetikumok mikrobiológiai vizsgálata
A * jelőlt vizsgálatok az ISO 17516:2015 "Kozmetikumok. Mikrobiológiai határértékek" szabványban előírt vizsgálatok.
|
A vizsgált/mért jellemző |
A vizsgálati /mérési módszer |
|
* Mikroorganizmusok számlálása (Összcsíraszám) |
MSZ EN ISO 21149-1:2009 |
|
* Pseudomonas |
ISO 22717:2006 |
|
* Staphylococcus aureus |
MSZ EN ISO 22718:2009 |
|
* Escherichia Coli |
MSZ EN ISO 21150:2009 |
|
* Candia albicans |
MSZ EN ISO 18416:2009 |
|
Enterobacteriaceae |
MSZ 20546/8 |
|
Penész |
MSZ EN ISO 16212:2012 |
|
Salmonella |
MSZ 20546/10 |
|
Szulfitredukáló összes anaerob |
MSZ 20546/9 |
|
pH meghatározás (nem olaj alapú termékekre) |
Egyedi módszer (1:10 arányban mérve) |
|
Stabilitási vizsgálat |
Egyedi módszer (5 °C , 37°C -on 72 órás tárolás után Összcsíra és Penész vizsgálat) |
|
|
|
A kozmetikum vizsgálatok nem akkreditált vizsgálatok, de engedélyezési eljárásban elfogadottak.