A kozmetikumok mikrobiológiai vizsgálata
A * jelőlt vizsgálatok az ISO 17516:2015 "Kozmetikumok. Mikrobiológiai határértékek" szabványban előírt vizsgálatok.
A vizsgált/mért jellemző |
A vizsgálati /mérési módszer |
* Mikroorganizmusok számlálása (Összcsíraszám) |
MSZ EN ISO 21149-1:2009 |
* Pseudomonas |
ISO 22717:2006 |
* Staphylococcus aureus |
MSZ EN ISO 22718:2009 |
* Escherichia Coli |
MSZ EN ISO 21150:2009 |
* Candia albicans |
MSZ EN ISO 18416:2009 |
Enterobacteriaceae |
MSZ 20546/8 |
Penész |
MSZ EN ISO 16212:2012 |
Salmonella |
MSZ 20546/10 |
Szulfitredukáló összes anaerob |
MSZ 20546/9 |
pH meghatározás (nem olaj alapú termékekre) |
Egyedi módszer (1:10 arányban mérve) |
Stabilitási vizsgálat |
Egyedi módszer (5 °C , 37°C -on 72 órás tárolás után Összcsíra és Penész vizsgálat) |
|
A kozmetikum vizsgálatok nem akkreditált vizsgálatok, de engedélyezési eljárásban elfogadottak.