Kozmetikum mikrobiológiai vizsgálatok

A kozmetikumok mikrobiológiai vizsgálata 

A * jelőlt vizsgálatok az ISO 17516:2015 "Kozmetikumok. Mikrobiológiai határértékek" szabványban előírt vizsgálatok.

A vizsgált/mért jellemző

A vizsgálati /mérési módszer

* Mikroorganizmusok számlálása (Összcsíraszám)

     MSZ EN ISO 21149-1:2009

* Pseudomonas

     ISO 22717:2006

* Staphylococcus aureus

     MSZ EN ISO 22718:2009

* Escherichia Coli

     MSZ EN ISO 21150:2009

 * Candia albicans

     MSZ EN ISO 18416:2009

Enterobacteriaceae

     MSZ 20546/8

Penész

     MSZ EN ISO 16212:2012

Salmonella

     MSZ 20546/10

Szulfitredukáló összes anaerob

     MSZ 20546/9

pH meghatározás (nem olaj alapú termékekre)

     Egyedi módszer (1:10 arányban mérve)

Stabilitási vizsgálat

     Egyedi módszer

      (5 °C , 37°C -on 72 órás tárolás után Összcsíra és Penész vizsgálat)

 

A  kozmetikum vizsgálatok nem akkreditált vizsgálatok, de engedélyezési eljárásban elfogadottak.

Weboldalunkon sütiket használunk!

A lab-ka.hu-n kizárólag az oldal működéséhez feltétlenül szükséges és munkamenet támogató, az egyes felhasználói munkamenetek azonosítására szolgáló sütiket (cookies) használunk.